De roadtrip van een ezel die dingen anders aanpakt en ziet!

De roadtrip van een ezel die dingen anders aanpakt en ziet!

2 juli 2024

  • << terug
  • In mei en juni reisde een kleine ezel door drie landen (Bosnië en Herzegovina, Kroatië en Servië) en verspreidde de boodschap “Wees als een Ezel” in 13 steden onder maarliefst 174 zorgprofessionals.

    OUT OF THE BOX

    Dit ezelverhaal vormde een centraal onderdeel van een twee uur durende workshop, die als doel had het Alternativni MOD/DOM magazine en diens filosofie van creatief en out-of-the-box denken te delen met professionals uit de regio. De workshop benadrukte het belang van teamwork en het delen van ideeën en best practices onder professionals. Om dit te bereiken, werden de deelnemers op een alternatieve manier gestimuleerd om samen plezier te maken door middel van diverse activiteiten.

    REACTIES VAN DEELNEMERS

    In een systeem waar de dagelijkse routine vaak bestaat uit moeilijke en pijnlijke beslissingen, werden deze twee uur vol vreugde gezien als een welkome verfrissing. Het bood de deelnemers de kans om hun team, zichzelf en hun werk vanuit een ander perspectief te bekijken en opnieuw te geloven dat wonderen mogelijk zijn. De reacties van de deelnemers waren enthousiast: “De workshop was zeer goed ontworpen om ‘onze ogen te openen’ en te laten zien hoe creatief we zijn en hoe belangrijk teamwork en strategie zijn in ons werk.”, “Het is verrassend om te ontdekken dat we iets moois kunnen maken van de simpelste dingen.”, “Na lange tijd heb ik weer gelachen.”

    FRISSE BLIK

    De workshop tour heeft laten zien dat zelfs de kleinste dingen, zoals het verhaal van een ezel, een groot verschil kunnen maken in het professionele leven van professionals in de jeugdhulp en hen kunnen inspireren om met een frisse blik naar hun werk te kijken.